G-1L04KZ8Q3P
top of page

הספריה

ועידת האקלים בגלזגו COP26: למה היא כל כך חשובה

עודכן: 24 במאי

אנחנו נמצאים בעיצומו של משבר אקלים שהשפעותיו מובילות את כדור הארץ לאסון אקולוגי הכולל שיטפונות, שריפות, מזג אויר קיצוני וזיהום, שיגרמו לנזקים נרחבים לרכוש, אובדן פרנסה וחיים.

בשלושה העשורים האחרונים, האו"ם מפגיש כמעט כל מדינה בעולם לפסגות אקלים גלובליות - הנקראות COPs (Conference of the Parties) השנה מתקיימת הפסגה השנתית ה-26, ולכן נקראת COP26, אותה מארחת בריטניה בשיתוף עם איטליה, ומתקיימת בגלזגו בימים אלה (31/10/21-12/11/21). יותר מ- 19 מנהיגי העולם הגיעו לסקוטלנד (כולל ראש ממשלת ישראל) יחד עם עשרות אלפי מנהלי משא ומתן, נציגי ממשלה, נציגי עסקים ואזרחים ל-12 ימי שיחות וועידות.


ב-2015 התקיימה ועידת האקלים ה-21 (COP21) בפריז, בה נחתם הסכם פריז. בהסכם, עליו חתמו 169 מדינות, החתומות התחייבו לפעול להגבלת ההתחממות הגלובלית כך שלא תעלה ביותר מ- 2 מעלות צלזיוס, עם שאיפה שלא לחצות את רף ה- 1.5 מעלות צלזיוס.





המטרות של ועידת COP26


המטרה הכללית היא לפעול למתן את עליית הטמפרטורה העולמית ולוודא שלא עולים מעל 2 מעלות צלזיוס, תוך שאיפה לא לחצות את ה- 1.5 מעלות צלזיוס, מתוך הבנה שהעשור הקרוב הוא קריטי ביותר למניעת אסון אקולוגי רחב היקף בכדור הארץ.


המטרות הנוספות של הועידה

1. אפס פליטות פחמן בכל העולם עד 2050

הסכמה גלובלית של המדינות המשתתפות להפחתה ניכרת של פליטות פחמן עד לשנת 2030, וצמצום הפליטות לאפס עד שנת 2050. כדי לעמוד ביעדים האלה המדינות צריכות להאיץ את הפסקת השימוש בפחם, להשקיע באנרגיות מתחדשות, לצמצם כריתת יערות ולהאיץ את המעבר לכלי רכב חשמליים.


2. שיתוף פעולה גלובלי בנושא האקלים

אחת המטרות של הועידה היא לסיים את ספר החוקים של פריז, Paris Rulebook, ולהאיץ את שיתופי הפעולה בין המגזרים - ממשלות, עסקים והחברה האזרחית, כדי להגשים את יעדי האקלים באופן יעיל ומהיר.


3. גיוס מימון והפניית משאבים

כדי לעמוד ביעדים המדינות המפותחות חייבות לקיים הבטחה שנתנו ב-2015 לגייס 100 מיליארד דולר בכל שנה למימון יעדי האקלים. מוסדות פיננסיים בינלאומיים צריכים לפעול ולעודד הפניית השקעות פרטיות וציבוריות לפיתוח פתרונות בתחום האקלים.


4. הגנה גלובלית על קהילות ומשאבי טבע

האקלים כבר משתנה והוא ימשיך להשתנות גם אם תהיה הפחתה משמעותית בפליטות פחמן. אחת המטרות של הועידה היא ליצור שיתוף פעולה גלובלי למתן עזרה למדינות המושפעות כבר עכשיו משינויי אקלים (ויושפעו יותר בעתיד). זה כולל פתרונות הגנה ושיקום של מערכות אקולוגיות, הצבת מערכות אזהרה וחיזוק תשתיות חקלאיות כדי למנוע אובדן בתים, פרנסה וחיים.


אין לנו אלא לקוות שבשבועיים הקרובים מנהיגי העולם יבינו את החשיבות והדחיפות של נושא האקלים, ויעשו החלטות ופעולות ממשיות ומשמעותיות לעצירת המשבר המתחולל. יחד איתם, מקבלי ההחלטות במגזר העסקי, וגם כל אחד מאיתנו, יכולים לקחת אחריות על העתיד שלנו ולהתחיל להטמיע שיקולים חברתיים וסביבתיים בהתנהלות שלנו ובקבלת ההחלטות שלנו.


קיימות כמנוע לצמיחה עסקית

אתם רוצים להטמיע את עקרונות הקיימות בארגון ולהוביל שינוי אמיתי, אנחנו כאן כדי לקחת אתכם צעד קדימה וליצור יחד איתכם אימפקט משמעותי בעולם. עם נסיון של מעל ל-10 שנים בתחום הקיימות והאימפקט, אנחנו מציעים ייעוץ וליווי בתחום ה-ESG, הקיימות והאימפקט לצד קורסים והדרכות לארגונים עסקיים וציבוריים, ליזמים ויזמיות ולאקסלרטורים ותכניות יזמות. אנחנו נעזור לכם למקסם את הערך הסביבתי והחברתי, לצד העצמת הביצועים והצמיחה הכלכלית, ההתמחות שלנו במודלים עסקיים היברידים מאפשרת להפוך כל פרויקט סביבתי או חברתי למודל כלכלי בר-קיימא שמקדם את הארגון שלכם לצמיחה והשגת המטרות. נשמע מעניין? דברו איתנו!


הצטרפו אלינו לקהילת האימפקט בפייסבוק 


קריאה להעמקה נוספת:

https://ukcop26.org/

Comments


bottom of page