G-1L04KZ8Q3P
top of page

הספריה

דוחות ESG, הסמכות ודירוגים

עודכן: 24 במאי

דוחות ESG, GRI, SASB, ISO, B CORP, TFCD. מבולבלים? אנחנו פה כדי לעשות סדר בבלאגן. להרבה מנהלים, ואפילו ליועצים, קשה לשים את האצבע על ההבדלים בין המונחים השונים ולהחליט במה להשקיע את הזמן, משאבים ואנרגיה. תחום דוחות הקיימות הוא אומנם די חדש, ועוד לא לגמרי מוסדר, ולכן יש לא מעט ארגונים בינלאומיים שמנסים להניח את הסטנדרטים וליצור מסגרת עבודה ברורה.


אל תחכו לסוף השנה, כשמתחילים בארגון לעבוד על איסוף הנתונים וכתיבת הדוח, כדי להחליט באיזו מסגרת דיווח לדווח או איזה הסמכה רוצים לקבל. חשוב להבין כבר מההתחלה מה המטרות ויעדי הקיימות של הארגון ולהתאים את האסטרטגיה הנכונה, ולהרוויח מיקוד ותוצאות טובות יותר.


הדבר הראשון שיעזור לכם להתמצא בין כל שלל המונחים מקוצרי האותיות, זו החלוקה שאנחנו עושים ל-3 קבוצות - דוחות, הסמכות ודירוגים. כשמדובר על פרסום דוחות ESG או דוחות קיימות - יש מספר מסגרות דיווח בינלאומיות שהעיקריות בינהם והכי נפוצות הן GRI, SASB ו -TFCD. בקבוצת ההסמכות יש לנו את B CORP, ISO ו-LEED, ובקבוצת הדירוגים אנחנו מכניסים את פלטפורמות הדירוג הבינלאומיות בתחום ה-ESG כמו S&P ESG, BLOOMBERG ESG, MSCI ESG, לקבוצה הזו נוכל להכניס גם את דירוג מעלה המקומי.



דוחות ESG או דוחות קיימות או דוחות אחריות תאגידית

כל אלה הם שמות שונים לאותו הדבר - דו"ח וולונטרי שמפרסמות החברות ובו הן מדווחות על הביצועים החברתיים, סביבתיים וממשל תאגידיים שלהן של השנה הקודמת. הדרך הכי פשוטה להבין מהו דו"ח ESG הוא ההבנה שהדו"ח הפיננסי המקביל הוא המאזן. כמו שבמאזן החברה מדווחת על הביצועים הפיננסיים שלה של השנה הקודמת, בין אם הם היו מוצלחים ומשופרים ובין אם לא, כך גם בדו"ח ESG החברה מדווחת על הביצועים החברתיים, סביבתיים וממשל תאגידי שלה.


הסמכות

הסמכה היא תו תקן, תו איכות בנושא מסוים. כמו בכל הסמכה, גם הסמכות בתחום הקיימות יש סטנדרטים ברורים, ולרוב גבוהים, שהחברה צריכה לעמוד בהם. לאחר בדיקה וביקורת חיצוניים, אם החברה עומדת בכל הסטנדרטים היא מקבלת את ההסמכה ויש לה את התו תקן. בחלק מההסמכות הקיימות התו תקן הוא לשנה, בחלק ל-3 שנים, ולאחר מכן צריך לעשות את כל התהליך מההתחלה, לעמוד בכל הסטנדרטים והביקורות, כדי להמשיך ולקבל את תו האיכות התחום הקיימות.


דירוגי ESG

פלטפורמות דירוגי ה-ESG הן פלטפורמות שמנתחות את הביצועים של החברות על פי קריטריונים קבועים, מדרגות אותן ונותנות להם ציונים. לכל פלטפורמת דיווח יש את הקריטריונים שלה, ואפשר לדעת אותם מראש כי הן מפרסמות אותם. דירוגי ESG קצת מזכירים את תעודת הזהות הבנקאית שנכנסו לפני כמה שנים לארץ - לאחר ניתוח של הביצועים הפיננסיים שלנו כל אחד קיבל ציון מספרי שמעיד על האיתנות הפיננסית שלו, כך גם בדירוגי ESG.


איך נבדיל מה זה מה?

בקורסים שלנו לניהול תחום קיימות (ESG) ואימפקט חברתי בארגונים אנחנו מלמדים את השיטה המהירה ביותר להבין האם מדובר במסגרת דיווח, הסמכה או פלטפורמת דיווח, ואנחנו רוצים לחלוק איתכם פה טיפ קטן שיעזור לכם גם - השאלה שאתם צריכים לשאול, והיא זו שמבדילה בין 3 הקבוצות, היא האם אפשר להיכשל בזה או האם יש ציון? אם אי אפשר להיכשל - מדובר בדו"ח קיימות או דו"ח ESG, אם אפשר להיכשל - מדובר בהסמכה או תו תקן, ואם מקבלים ציון - מדובר בפלטפורמת דירוג. רוצים ללמוד עוד? הצטרפו אל הקורס שלנו.


קיימות כמנוע לצמיחה עסקית

אתם רוצים להטמיע את עקרונות הקיימות בארגון ולהוביל שינוי אמיתי, אנחנו כאן כדי לקחת אתכם צעד קדימה וליצור יחד איתכם אימפקט משמעותי בעולם. עם נסיון של מעל ל-10 שנים בתחום הקיימות והאימפקט, אנחנו מציעים ייעוץ וליווי בתחום ה-ESG, הקיימות והאימפקט לצד קורסים והדרכות לארגונים עסקיים וציבוריים, ליזמים ויזמיות ולאקסלרטורים ותכניות יזמות. אנחנו נעזור לכם למקסם את הערך הסביבתי והחברתי, לצד העצמת הביצועים והצמיחה הכלכלית, ההתמחות שלנו במודלים עסקיים היברידים מאפשרת להפוך כל פרויקט סביבתי או חברתי למודל כלכלי בר-קיימא שמקדם את הארגון שלכם לצמיחה והשגת המטרות. נשמע מעניין? דברו איתנו!


הצטרפו אלינו לקהילת האימפקט בפייסבוק 



Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page